La Presse: Berlusconi rekao da mu je Putin poslao 20 boca votke za rođendan

Foto: EPA

BIVŠI talijanski premijer Silvio Berlusconi navodno je rekao da mu je Vladimir Putin poklonio 20 boca votke za rođendan nakon što je s "ponovno uspostavio odnose s ruskim predsjednikom". 

Berlusconi je 29. rujna napunio 86 godina, četiri dana nakon što je koalicija, uključujući njegovu stranku Forza Italia, pobijedila na općim izborima.

Berlusconi, Putinov stari prijatelj, navodno je na sastanku parlamentaraca Forza Italia u Rimu danas rekao da je uz pošiljku votke dobio i "vrlo slatko pismo" ruskog predsjednika, prenosi Guardian

Berlusconi snimljen kako govori da je Putinu izvratio i poslao mu boce vina

Forza Italia je zanijekala da je dao takve komentare, ali audioisječak koji je objavila novinska agencija La Presse sugerira suprotno.

U zvučnom zapisu koji prenosi La Presse, Berlusconi je rekao da je uzvratio Putinu na gestu poslavši mu boce vina Lambrusco.

"Ruski ministri su u nekoliko navrata rekli da smo u ratu s njima jer Ukrajini dostavljamo oružje i sredstva. Ne mogu osobno dati svoje mišljenje jer ako se to kaže novinarima, ispast će katastrofa, ali sam jako zabrinut. Pomalo sam uspostavio odnose s predsjednikom Putinom. Poznavao sam ga kao miroljubivu i razumnu osobu", rekao je Berlusconi na snimci.

Berlusconi javno osudio rat, a na televiziji branio Putina

Berlusconi je javno osudio rat, ali samo nekoliko dana prije izbora rekao je u talijanskoj televizijskoj emisiji Porta a Porta da su Putina na invaziju natjerali Rusi i ministri koji su željeli da se administracija Volodimira Zelenskog zamijeni "pristojnim ljudima".

"Rusko stanovništvo, njegova stranka i njegovi ministri gurnuli su Putina da izmisli ovu specijalnu operaciju. Trupe su trebale ući, doći do Kijeva u roku od tjedan dana, zamijeniti vladu Zelenskog pristojnim ljudima i zatim otići. Umjesto toga, naišli su na otpor, koji je potom hranjen oružjem svih vrsta sa Zapada", rekao je Berlusconi za emisiju Porta a Porta.

 

Pročitajte više