Lagano poboljšanje Mubarakova zdravstvenog stanja, ni dalje se ne predviđa operacija

ZDRAVSTVENO stanje egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka koji je na bolničkom liječenju u Njemačkoj zbog hernije diska, "prilično se popravilo", priopćio je u petak njegov liječnik, dodajući da se još uvijek ne razmišlja o operaciji.

"Došlo je do laganog poboljšanja" zdravlja državnog poglavara, kazao je dr. Michael Mayer, ravnatelj privatne klinike u Muenchenu, gdje Mubarak boravi već nekoliko dana. Terapija koju reis prima od ponedjeljka kako bi izbjegao operaciju, "napreduje malim koracima", dodao je liječnik.

"Zbog toga smo odlučili pričekati još ovaj vikend" i nastaviti terapiju lijekovima, fizioterapiju i kineziterapiju. "Pitanje o nužnosti operacije i dalje je otvoreno", dodao je. Egipatski će predsjednik u klinici Orthozentrum sigurno ostati još tjedan dana, misli liječnik.

Prije nego je otputovao iz Kaira, Mubarak je na premijera Atefa Ebeida prenio ustavne ovlasti, uključujući ovlasti vojnog zapovjednika, kao i vojnog upravitelja Egipta u izvanrednim okolnostima, koje su na snazi nakon ubojstva njegova prethodnika, predsjednika Anuara el-Sadata 1981.

Pročitajte više