Latin najavio ostavku, iz Latinice izbačeni prilozi o Sanaderu

IZ LATINICE, koja je prikazana sinoć na HTV-u, pod imenom "Podrijetlo imovine" bez znanja autora skraćen je prilog vezana uz premijera Sanadera. Denis Latin je zbog toga najavio kako će podnijeti ostavku jer u takvim uvjetima ne može raditi.

Kako nam je još prije mjesec dana rekao Latin njegovoj ekipi nije bilo dopušteno snimiti Sanaderovu kuću u Zagrebu, no da će doći do izbacivanja dijela priloga o Sanaderu iz emisije, i to bez znanja autora i urednika, nitko nije slutio.

Naime, u Latinici je skraćen prilog o Sanaderu, a zanimljivo je da su cenzurirani dijelovi s kojima je javnost već upoznata. Radi se o Kutlinoj tajnici koja je prije nekoliko godina službeno izjavila kako je Kutle Sanaderu dao 800.000 tadašnjih njemačkih maraka za pomoć u dobivanju kredita, te o Sanaderovim bivšim splitskim susjedima, Barišiću i Marošu, koje je premijer optužio da su mu provalili u stan u splitskim Mejama i opljačkali ga. Barišić i Maroš Sanadera su tužili za klevetu, međutim, slučaj je otišao u zastaru.

Objavljen je samo dio priloga i to o problemima sa stanarima jednog stana iz obiteljske kuće Sanaderovih. Naime, Sanader je navodno istjerao bivše stanare iz stana.

Kako prenosi Večernji "krivci" za izbacivanje spornih priloga su urednik Informativnog programa HTV-a Vladimir Rončević, te Goran Rotim, njegov pomoćnik, koji su popustili pritiscima HDZ-a.

Pročitajte više