Lavrov letio u Brazil na G20. Avion nije smio natočiti gorivo u Riju zbog sankcija

Foto: EPA

Avion u kojem je bio ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov zbog sankcija Rusiji nije dopunjen gorivom u Rio de Janeiru, prenose ruski i njemački mediji. 

Ruski ministar vanjskih poslova, koji je prisustvovao summitu G20 u Rio de Janeiru, nije mogao odmah otputovati u glavni grad kako bi se sastao s brazilskim predsjednikom Lulom da Silvom.

Razlog je bio taj što je avionu ruske vlade Il-96 kojim je putovao Lavrov ponestajalo goriva, a brazilski operater odbio je natočiti gorivo u zrakoplov zbog rizika da bude podvrgnut sekundarnim američkim sankcijama.

Lavrovu ponuđeno da na sastanak ode kao "suputnik" u avionu brazilskog ministra

Prema medijskim izvješćima, brazilska je strana na kraju ponudila Lavrovu da na sastanak s Lulom odleti kao "suputnik" u zrakoplovu brazilskog ministra vanjskih poslova Maura Vieire.

Mediji pišu da je Brazil to ponudio Lavrovu kako bi omogućio da na vrijeme stigne na sastanak i da će ga, kada bude odlazio, ruski zrakoplov pokupiti nakon što se negdje drugdje napuni gorivom.

U prosincu su mediji objavili da je brazilski predsjednik pozvao Putina na summit G20, ali nije jamčio da neće biti uhićen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.