Lažni policajci upali u stan udovice Slavena Zambate, ukrali 3 milijuna kuna u kešu

Ilustracija: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

ZAGREBAČKA policija objavila je tijekom vikenda da su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 29 i 27 godina te jednom zasad nepoznatom muškom osobom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Razbojništvo".

Kako se doznalo, tri muškarca upala su u stan žene u Zagrebu te joj ukrali više od 3 milijuna kuna u kešu. Kako javljaju 24sata, žena koja je opljačkana je udovica pokojnog Dinamovog nogometaša Slavena Zambate. Predstavili su se kao policajci te joj kazali da gradom kolaju lažne novčanice i trebaju provjeriti ima li ona takvih kod sebe.

"Sumnja se da su se osumnjičeni po prethodnom međusobnom dogovoru, a sve u cilju ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi, 13. siječnja oko 11 sati osobnim automobilom dovezli u zonu Ulice Republike Austrije da bi potom 27-godišnji vozač ostao čekati u vozilu dok su se 29-godišnjak i zasad nepoznati muškarac uputili do stana 76-godišnjakinje kojoj su se lažno predstavili kao policijski službenici nakon čega ih je ista pustila u stan.

Ukrali više milijuna kuna

Po ulasku u stan osumnjičeni su nastavili s lažnim prikazivanjem činjenica razgovarajući s oštećenom i njezinom kćerkom o prijašnjim događajima da bi potom od 76-godišnjakinje zatražili novac na uvid, a kad je oštećena pokazala gdje se nalazi novac zasad nepoznati muškarac je tjelesno nasrnuo na istu upućujući joj prijetnje, što je kod nje izazvalo strah za vlastiti život kao i za život njezine obitelji.

Muškarac je potom otuđio veću količinu novca i zajedno s 29-godišnjakom napustio stambenu zgradu, dok ih je osumnjičeni 27-godišnjak na ulici čekao u vozilu kojim su pobjegli.

Nastala materijalna šteta iznosi nekoliko milijuna kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 27-godišnjak i 29-godišnjak su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće je dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu, dok se za nepoznatim muškarcem intenzivno traga", objavila je policija. 

Pročitajte više

 

Pročitajte više