Ledene oluje u SAD-u odnijele 21 život

LEDNE oluje u središnjem SAD-u, zasad su odnijele 21 život, bez struje ostavile stotine tisuća kućanstava, odgođeno je na stotine letova, a na cestama su zbog leda učestale prometne nesreće sa smrtnim posljedicama, prenosi CNN.

Čak sedam Meksikanaca poginulo je u jednoj prometnoj nesreći uzrokovanoj klizavom cestom. Kombi u kojem su se vozili po autocesti kraj Elk Citya u Oklahomi proklizao je zbog leda, prešao u drugi trak i udario u traktorsku prikolicu.

U Albanyju u državi New York, jedan je 22-godišnjak poginuo kad je pao s ograde mosta, na koju se popeo da bi izbjegao automobil koji je klizio u njegovom smjeru.

Zaleđena je autocesta kod Syracuse u New Yorku uzrokovala lančani sudar 30 vozila, i sada je zatvorena za promet.

U Oklahomi je bez struje ostalo oko 122.000 kućanstava, objavilo je državno ministarstvo za izvanredne situacije. U Del Cityju se pod snijegom urušio krov jedne sportske dvorane, pri čemu nitko nije ozlijeđen.
 
Na međunarodnom aerodromu Dallas-Fort Worth u Teksasu u nedjelju je otkazano 415 letova.

U Nebraski su pale velike količine snijega koje su blokirale skoro sav promet. Na području St. Louisa oko 150.000 kućanstava ostalo je bez struje, na temperaturama ispod ništice.

Olujni bi sustav, najavljuju meteorolozi, danas trebao krenuti prema sjeveroistoku SAD-a.

A.B.

Pročitajte više