Legendarni vukovarski branitelj Petar Janjić - Tromblon planira postati gradonačelnik

UMIROVLJENI hrvatski branitelj i invalid Domovinskog rata, legendarni vukovarski borac Petar Janjić - Tromblon, koji je tijekom srpske agresije na grad uništio 29 tenkova, odlučio se na predstojećim lokalnim izborima kandidirati za vukovarskog gradonačelnika.

Janjić predvodi neovisnu listu 20 vukovarskih branitelja i intelektualaca, a na svibanjske lokalne izbore izlaze sa sloganom "Otključajmo Vukovar - Otvorimo širom sva vrata". Najavio je kako će, postane li vukovarski gradonačelnik, u roku od godine dana pokrenuti čak šest projekata koji će pomoći u transformaciji Vukovara u "grad otvoren robi i kapitalu".

Prema Janjićevim riječima, "na listi je 70 posto branitelja i svi su kandidati časni i pošteni ljudi" te će, ne uspiju li ostvariti svoja obećanja, svi dati ostavke na pozicije na koje budu izabrani.

Projekti koje je Janjić najavio su osnivanje Vukovarske banke, smanjenje gradskih poreza u cilju davanja potpore obrtnicima i poduzetnicima, pokretanje Vuteksa, Vupika i Borova te osnivanje gradske zaštitarske tvrtke u kojoj bi se zaposlilo oko 50 ljudi, mahom Vukovaraca i nezaposlenih branitelja. Janjić je najavio i preuređenje gradskoga kina, kazališta i bazena, Ovčare i Veleprometa te Vučedola i Adice.

"Kriminalu, politikanstvu, lažima, obećanjima i neradu - odlučno NE! Poštenju, radu, znanju, moralu, časti i vjeri - odlučno DA!", poručuje Janjićeva neovisna lista.

I.M.
Foto: Pixsell

Pročitajte više