Legija danas iznosi svoju završnu riječ na suđenju za ubojstvo Đinđića

NAJVEĆE suđenje u povijesti Srbije, za ubojstvo premijera Srbije Zorana Đinđića, danas se nastavlja iznošenjem završnih riječi obrane, a nakon tri odvjetnika sudu će se obratiti prvooptuženi  Milorad Ulemek Legija, prenosi B92.

Ovo je peti dan iznošenja završnih riječi. Tjedan je započeo iznošenjem posljednjih argumenata tužiteljstva, gdje su se između ostalih sudu obratili Boža Prelević, pravni zastupnik Milana Veruovića i Rajko Danilović, pravni zastupnik porodice Đinđić.

Oni su zatražili maksimalnu kaznu za bivšeg komandanta Jedinice za specijalne operacije, kao i rasvjetljavanje političke pozadine atentata na Đinđića, koje očekuju od sljedećih suđenja.

Legijin odvjetnik Slobodan Milivojević je naveo da je indikativno što je samo nekoliko sati poslije atentata objavljena tjeralica za osumnjičenima i dodao da to pokazuje kako je ona unaprijed pripremana bez ikakve osnove.

Također je optužio i medije za konstantno anatemiziranje Ulemeka. Ubojstvo Đinđića je nazvao "srpskim slučajem Kennedy", i napomenuo da se ovim suđenjem neće razriješiti atentat, niti će odgovarati pravi krivci.

A.B.

Pročitajte više