Letvama se pomlatile srpske monahinje, u manastir došla policija

DVIJE monahinje u ženskom manastiru Svete Bogorodice u Srbiji šokirale su svog episkopa i cijelu javnost žestokom tučom zbog koje je u manastir morala doći policija i liječnička pomoć, prenosi Blic.

Incident se dogodio u ponedjeljak navečer kad je šefica manastira Paraskeva fizički nasrnula na kolegicu Milicu Vidaković, čije je monaško ime Makrina.

Napadnuta Makrina je sutradan pozvala novinare i pokazala im modrice i krvne podljeve po licu, glavi i ramenima te drvenu letvu kojom je gazdarica manastira navodno više puta mlatnula.

Makrina se požalila da Paraskeva sve drži pod ključem, da joj ne dozvoljava čak ni jesti, a sve to, tvrdi, radi da bi je potjerala iz manastira.

"Da ne vjerujete vlastitim očima. Ni vi ne možete zapaliti svijeću jer Paraskeva uvijek drži manastir zaključan", požalila se sedmoj sili Makrina.

Novinari su potražili i navodnu napadačicu. "Ovdje sam ja žrtva, a ne sestra Makrina. Ona je zlo, godinu dana mi prijeti da će me otjerati odavde. Na veliki četvrtak me nazvala muslimankom i fizički me napala, tako da je policija morala dolaziti", ispričala je kroz suze samostanska šefica.

Dok sukob u manastiru zabavlja javnost, nije lako vranjskom episkopu Pahomiju, pod čiju episkopiju spada incidentni manastir. Iako je otprije upoznat s netrpeljivošću dviju monahinja, kaže da je šokiran.

"Teško je kad se u jednoj svetinji dogodi ovakvo zlo. Sve što se dogodilo, sad je u rukama policije", dodao je episkop.

Pročitajte više