Licemjerni HNS-ovac zamuckivao braneći Marića, nije bio u stanju sastaviti rečenicu

Foto: Hina

HNS je prije nekoliko mjeseci bio najglasniji u prozivanju ministra financija Zdravka Marića zbog njegovih veza s Agrokorom. HDZ, Plenković i Marić su tvrdili kako te priče nisu utemeljene, a oporbenjaci na čelu s HNS-om i SDP-om tražili su glasanje o povjerenju ministru Mariću koji je, kako su oni danima trubili u medijima, kompromitiran u cijeloj priči.

Kako je to glasanje završilo, svi znamo. Rezultat je bio 75:75, oporbenjacima je nedostajala jedna ruka da sruše Marića. SDP, HNS i Most su uredno glasali za smjenu, pridružio im se Živi zid i još neki zastupnici, a HDZ-ovu vladu je spasio Tomislav Saucha koji će do dana današnjeg ostati vjerni Plenkovićev poslušnik.

Za ovu je priču bitno da je HNS bio jedan od glasnijih u prozivanju Marića na odgovornost i ostavku. No, nakon koalicije s HDZ-om - druga priča. Još prije nekoliko tjedana Štromar je nemušto novinarima objašnjavao kako je u tako malo vremena potpuno promijenio mišljenje.

"Marić je bio na meti svih zbog Agrokora, ali vidimo da Agrokor ide u dobrom smjeru, vidjeli smo jučer da je dobio kredit i da će svi dobavljači biti namireni", rekao je prije mjesec dana Štromar pravdajući jedan od najvećih preokreta u povijesti hrvatske politike.

No, danas su isplivali neki novi neugodni dokumenti koji dokazuju da je Marić znao (ili barem morao znati) sve što se događa oko Agrokora još krajem prošle godine. Štromar je, pravdajući Marića, pred novinarima zamuckivao i nešto petljao, ali ništa konkretno nije rekao.

"Ministar Marić je imao konferenciju za medije i sve objasnio, ja nemam tu što reći. On je izjavio sve što misli i rekao ono što misli. Ako neki mediji nešto pišu ne znači da je to uvijek istina, zato treba dati i drugima da odrade svoj dio posla. Ja sam siguran da je Marić imao izjavu za medije kako bi uvjerio vas i nas u ono što je on uradio", rekao je Predrag Štromar.
 

Pročitajte više