Lift ubio staricu u domu u Osijeku. Prizor je bio stravičan, vatrogasci rezali pod

Fotografija nema veze s događajem i osobama u tekstu Ilustracija: Davor Javorovic/PIXSELL

U tragičnom događaju, koji se u ponedjeljak dogodio u jednom osječkom domu za smještaj starijih osoba, smrtno je stradala starija žena, korisnica doma, potvrdili su iz Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku.

Ženu je usmrtio lift, a kako doznaje Index, radilo se o teretnom liftu.

Nastradala je starija žena, rođena 1947. godine. 

 

Općinsko državno odvjetništvo istražuje slučaj

Glasnogovornik Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku Ivan Barna za Index je kazao kako je u ovom trenutku prerano reći postoji li sumnja u kazneno djelo, no ODO provodi izvide kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo.

"Proveli smo očevid kojim je rukovodio zamjenik Općinskog državnog odvjetnika. Sada prikupljamo svu dokumentaciju, provjeravamo u koordinaciji s Državnim inspektoratom je li lift imao sve potrebne ateste. Specifičan je slučaj i utvrđujemo je li nešto bilo s liftom ili se radi o nesretnom slučaju", rekao je Barna za Index. 

U ovim trenucima ODO prikuplja dokumentaciju i obavit će se potrebna vještačenja. 

Provode se daljnji izvidi i u ovom trenutku teško je govoriti postoji li osnovana sumnja u neko kazneno djelo, dok se, u suradnji s Državnim inspektoratom, ne utvrdi ima li lift svu potrebnu dokumentaciju i dok se ne obave potrebna vještačenja, ističu u osječkom ODO-u.

Prizor je bio zastrašujuć

Naložena je i obdukcija tijela smrtno stradale žene kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Prizor je, kako piše Večernji, bio zastrašujuć, a na pamte ga ni najiskusniji forenzičari. Nesretna je starica gotovo dekapitirana, a kako bi izvukli tijelo, vatrogasci su morali rezati - pod.

Pročitajte više