Liječnica o policajcu: Napravili smo sve. Stabilno je, ali i dalje životno ugrožen

IAKO mu je zdravstveno stanje zasad stabilno, liječnici se i dalje bore za život 20-godišnjeg prometnog policijskog vježbenika na kojeg je sinoć u središtu Splita, dok je kontrolirao promet, crnim Golfom naletio nepoznati vozač, za kojim policija još intenzivno traga.

Kratku izjavu novinarima pred splitskim KBC-om dala je Mileva Frankić, anesteziologinja i intenzivistkinja s intenzivnog odjela, navevši da su tijekom noći primili bolesnika s ozljedama zadobivenima u prometnoj nesreći, a radi se o teškim tjelesnim ozljedama više organskih sustava.

Pretežno se radi o ozljedama prsnog koša, zbog čega pacijent nije priključen na respirator niti koju drugu funkciju kao potporu.

Stabilno je, ali i dalje u životnoj opasnosti

"Nakon dosadašnjih postupaka i mjera intenzivnog liječenja pacijent je sada stabilno, ali još uvijek životno ugrožen", rekla je Frankić.

Upitana je li nad pacijentom obavljen operacijski zahvat, odgovorila je kako je dosad obavljeno sve što je bilo potrebno, a za prognozu i ishod ozljeda mladog policajca odgovorila je kako je to vrlo smjelo ovog trenutka prognozirati.

Policija: Poduzimamo sve mjere

Glasnogovornica splitske policije Antonela Lolić ponovila je kako je 20-godišnji policajac, desetak minuta prije 1 sat u noći, u Ulici Domovinskog rata pokušao zaustaviti vozača automobila, no umjesto da se zaustavi, vozač je nastavio prometovati te udario u policajca i oborio ga na tlo, nakon čega je pobjegao.

"Nadamo se da će naš kolega biti dobro i da će se njegovo stanje stabilizirati. Odmah nakon događaja, policijski službenici su izašli na teren, poduzimamo sve mjere i radnje koje su u našoj nadležnosti kako bi utvrdili identitet vozača, kao i podatke o vozilu", kazala je Lolić.

Prema do sada utvrđenim informacijama u ovom događaju, dodala je, postoje sumnje da je vozač upravljao crnim Golfom. Zato su iz policije javno objavili fotografiju vozila te zamolili sve građane da, ukoliko imaju bilo kakve podatke o vozilu ili vozaču, odmah ih nazovu na 192 ili dođu u najbližu postaju.

Pročitajte više