Liječnica: Plenković je obećao veće plaće, a Beroš manje posla s administracijom

Screenshot: N1

ŠEFICA Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) Nataša Ban Toskić gostovala je na N1 televiziji gdje je otkrila što je premijer Plenković obećao liječnicima na zajedničkom radnom sastanku.

>> VIDEO Plenković se sastao s liječnicima. Vlada im diže plaće

"Nakon tri tjedna, konačno nas je predsjednik vlade primio na sastanak. Dotaknuli smo se svih problema u obiteljskoj medicini koji nas muče. Zadovoljna sam što je konačno premijer, direktno iz baze, čuo što je dovelo do ovakve situacije i pokazao interes za naše probleme. Saslušao je i argumentaciju oko zahtjeva naših pet udruga i na neki način nam zagarantirao da će se jedan po jedan, ti problemi riješiti. Prvo uredba o koeficijentima koja bi trebala bi biti donesena već 28. travnja", rekla je Ban Toskić.

Ban Toskić tvrdi da se liječnici s jednim problemom nose godinama

Kad je riječ o štrajku, Ban Toskić je kazala da će o tome odlučivati glavni odbor Hrvatskog liječničkog sindikata o čemu će javnost biti na vrijeme obaviještena. "Sasvim sigurno je da smo mi zadovoljni djelomično s danas postignutim dogovorima, odnosno garancijama samog vrha vlasti", dodala je pa nastavila:

"Ministar Beroš na sastanku nam je rekao da je donio odluku da radna skupina o administrativnom rasterećenju u Ministarstvu počne intenzivnije raditi i da u što kraćem roku učini sve da nas administrativno rastereti. Mi se s tim problemom nosimo godinama tako da s određenom dozom opreza gledam na to obećanje. Tek kad se ostvari ću moći izraziti puno zadovoljstvo."

"Zdravstveni sustav je potrebno prodrmati iz temelja. Ovo je danas samo prvi korak u zaustavljanju liječnika u izlasku iz zdravstvenog sustava. Nadam se da će se rješavanje problema nastaviti", zaključila je.

Pročitajte više