Liječnica u Slavoniji kažnjena za prebrzu vožnju: "Žurila sam na hitnu intervenciju"

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

MLADA liječnica, zaposlena u hitnoj pomoći u Osijeku, Našicama i Đakovu, proglašena je krivom i osuđena zbog prebrze vožnje. Liječnica kaže kako je dana kada ju je policija snimila žurila na posao zbog hitnog slučaja, piše Danica.

U presudi koja je donesena ovih dana stoji da se sve dogodilo prošle godine u lipnju oko 18:40 na cesti u Vukojevcima kod Našica. Policija je 28-godišnju liječnicu snimila kako upravlja Volkswagenom brzinom od 88 kilometara na sat na cesti s ograničenjem brzine od 50 kilometara na sat.

U prekršajnom nalogu policija je zatražila primjerenu kaznu i zabranu upravljanja automobilom. Liječnica je na sudu priznala prebrzu vožnju.

"Žurila sam zbog hitnog slučaja"

"Zaposlena sam kao liječnica na hitnoj pomoći i raspoređena u Osijeku, Našicama i Đakovu. Tog dana žurila sam na posao zbog hitnog slučaja. Molim da mi se ublaži novčana kazna jer otplaćujem stambeni kredit i ne izrekne zabrana upravljanja.

Automobil mi treba zbog prirode posla kao liječnice. Osim toga, dosad nisam prekršajno kažnjavana", rekla je liječnica na sudu, piše Danica.

Dobila novčanu kaznu od 300 eura

Liječnica je na kraju proglašena krivom i kažnjena s 300 eura. Također, mora podmiriti 13.30 eura troškova prekršajnog postupka. 

"Prema okrivljenici nije primijenjena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije s obzirom na njezino dosadašnje ponašanje u prometu te činjenice da joj je vozilo neophodno zbog prirode posla kao liječnice jer je zaposlena na hitnoj pomoći u Osijeku, Našicama i Đakovu.

Osim toga, po ocjeni suda, ne postoji opasnost od ponavljanja navedenog prekršaja, a tome i ugrožavanja sigurnosti prometa", stoji u zaključku nepravomoćne presude, piše Danica.

S obzirom na to da je presuda nepravomoćna, mlada liječnica će se na nju moći žaliti.

 

 

Pročitajte više