Liječnička komora zabrinuta zbog napada na psihijatricu

Foto: Čitatelj Indexa

HRVATSKA LIJEČNIČKA KOMORA objavila je priopćenje nakon jučerašnjeg napada na psihijatricu u Virovitici, koju je pacijentica izbola nožem više puta.

Hrvatska liječnička komora u kontaktu je s liječnicima OB-a Virovitica, gdje se nalazi ozlijeđena psihijatrica iz Virovitice, na koju je u subotu poslijepodne u njezinoj ordinaciji nasrnula pacijentica i nanijela joj teške ozlijede, kažu u priopćenju.

"Ovaj strašan događaj u kojem je kolegica liječnica tijekom obavljanja svog posla zadobila ozbiljne tjelesne ozlijede ponovno je pokazao svu težinu posla koji obavljaju liječnici. Izražavamo bezrezervnu podršku ozlijeđenoj kolegici i želimo joj uspješan oporavak", rekao je predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić te dodao da će HLK u dogovoru s ozlijeđenom liječnicom dogovoriti svu potrebnu pomoć.

Istraživanje: 93% anketiranih liječnika doživjelo neki oblik verbalnog ili fizičkog nasilja

Ovaj nesretan događaj ponovno pokazuje kako su liječnici na svojim radnim mjestima kontinuirano izloženi kako verbalnom, tako i fizičkom nasilju, dodaju iz HLK te podsjećaju da su oni krajem 2016. godine proveli istraživanje "Nasilje nad liječnicima", koje je pokazalo da je čak 93% anketiranih liječnika doživjelo na poslu neki oblik verbalnog ili fizičkog nasilja, a fizički napad na liječnika dogodio se u 22% zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj.

Pročitajte više