Liječnički sindikat pozdravlja Vladinu uredbu o povećanju plaća

PREDSJEDNIK Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) Ivica Babić pozdravlja Vladinu Uredbu o povećanju plaća zaposlenih u zdravstvu jer ona ispravlja nepravde prema liječnicima.

Liječnicima dosad nije vrednovan rad s obzirom na posebne uvjete u kojima obavljaju svoj posao, za razliku od drugih struka u zdravstvu, izjavio je Babić Hini.

Dodaci za posebne uvjete rada, koji iznose između pet i 20 posto, ispod su iznosa koje je predlagao HLS, ali Babić nije želio detaljnije govoriti o tome.

Predsjednik HLS-a također je istaknuo da će njegov sindikat potpisati Granski kolektivni ugovor, koji je Vlada prihvatila na današnjoj sjednici, samo ako se sindikalni zahtjevi za poboljšanjem statusa liječničke struke i povećanjem plaća riješe u paketu.

HLS je pozvan danas u 15 sati na pregovore u Vladu kojima bi, uz ministra zdravstva Andru Vlahušića, trebali prisustvovati potpredsjednici Vlade Ante Simonić i Goran Granić.

Od sutrašnjeg sastanka s premijerom Ivicom Račanom, na kojem će sudjelovati predstavnici svih važnijih zdravstvenih udruga i ustanova, Babić očekuje početak dijaloga o hrvatskom zdravstvu.

´Treba započeti razgovor o problemima koji u zdravstvenom sustavu nisu nastali preko noći, niti ih je preko noći moguće riješiti´, kaže Babić.

Pročitajte više