Liječnik u BiH spolno napastovao vezanog muškarca nakon teške prometne nesreće

Screenshot: YouTube

OSNOVNI sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv nekadašnjeg načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC-a Republike Srpske dr. Darka Golića zbog spolnog uznemiravanja pacijenta, potvrđeno je u OJT-u Banja Luka, piše Dnevni Avaz.

Prema optužnici, Golić jе zlostavljao 36-godišnjeg muškarca, oca dvoje djece, koji je nakon prometne nesreće ležao u UKC-u RS-a i određeno vrijeme bio u komi, iz koje se probudio. Prema neslužbenim informacijama, DNA optuženog Golića pronađena je na pacijentu i njegovoj posteljini, naočalama te na pelenama za odrasle.

Zlostavljanje se odigralo 19. siječnja prošle godine u periodu od 19 do 22 sata, a medicinsko osoblje je zateklo Golića kako ljubi pacijenta u predjelu lica.

Prema dokumentima iz istrage Golić se tereti da je obljubio nemoćnog pacijenta u Šok sobi UKC-a RS-a. Pacijent je prije toga danima bio u komi nakon prometne nesreće.

Nakon što se probudio, nije se mogao braniti jer je bio vezan za krevet, što je uobičajena procedura kako bi se spriječilo samoozljeđivanje.

Svjedoci su opisali da je pacijent u prisutnosti Golića bio vidno uznemiren i preplašen te da mu je tijekom njegovog boravka u sobi puls skakao i do 150. Sam pacijent je, iako teško govori, policijskim inspektorima potvrdio da ga je napastovao dr. Golić.

Pročitajte više