Lipovčan: U Frankfurtu nastupa 28 hrvatskih nakladnika

Na 56. međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu od 6. do 10. listopada nastupit će 28 hrvatskih nakladnika, izjavio je danas na konferenciji za novinare u Hrvatskoj gospodarskoj komori direktor Programa hrvatskih nakladnika Srećko Lipovčan.

Uz nakladnike na hrvatskom izložbenom prostoru bit će postavljena i izložba "Hrvatski Andersen" o književnici Ivani Brlić-Mažuranić u povodu njezine 130. obljetnice rođenja, napomenuo je Lipovčan i dodao kako će biti o njoj prikazan i dokumentarni film.

Bit će prikazano i više filmova kulturološkoga sadržaja, dodao je Lipovčan i naglasio kako se očekuje više poslovnih susreta sa stranim nakladnicima, prevoditeljima i urednicima.

Predzadnji dan na Sajmu je predviđen susret s Udrugom bivših studenata hrvatskih sveučilišta AMAC, rekao je Lipovčan i dodao kako su za predstavljanja knjiga na izložbenom prostoru mjerodavni nakladnici.

Na Sajmu će nastupiti književnici Milana Vuković-Runjić, Slađana Bukovac i Marinko Koščec, a birani su, kako je rekao Lipovčan, kao "istaknuti, utjecajni i nagrađivani autori".

Samo za prostor od 200 četvornih metara treba izdvojiti 330 tisuća kuna, istaknuo je predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Zdenko Ljevak i dodao kako izložbu novčano potpomažu Ministarstvo kulture s 400 tisuća kuna, grad Zagreb sa 180 tisuća, Hrvatska gospodarska komora s 30 tisuća i nakladnici s oko 135 tisuća kuna.

Na novinarski upit po kojim su kriterijima na izložbu uvrštene knjige premijerove žene Mirjane Sanader, Lipovčan je odgovorio kako su knjige i njihova predstavljanja birali nakladnici.

Od političara na Frankfurtskom sajmu knjiga najavljen je za četvrtak dolazak ministra Bože Biškupića.

Hrvatsku knjigu na Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu zastupat će nakladnici: Algoritam, Alt F4, Ceres, Dominović, Eurofutura, Golden marketing, Ivo Pilar, Jesenski and Turk, Kašmir trade, Kigen, Književni krug Split, Kršćanska sadašnjost, Masmedia, Medicinska naklada, Most, Mozaik knjiga, National and University Library, Naklada Ljevak, Naklada Pavičić, Naklada Slap, Naša djeca, Politička kultura, Profil international, Šareni dućan, Školska knjiga, V.B.Z., Verbum i VukovićandRunjić.

(Hina) xmk ymc

Pročitajte više