LIVE STREAM Otvoren je TradFest, ministar vanjskih poslova održao propovijed za katoličke fanatike

Foto: Index

DANAS je u zagrebačkom hotelu Dubrovnik otvoren TradFest, Festival tradicije i konzervativnih ideja, u organizaciji udruge Vigilare.

Glavna zvijezda je svakako kardinal Raymond Burke, ozloglašen zbog niza svojih ultrakonzervativnih pozicija, no najgore što se veže uz Burkea su njegovi pokušaji obrane pedofilije u crkvi.

>> Live stream:

Burke je javno kazao kako su za pojavu pedofilije u Crkvi krive žene. Njegova teza je sljedeća - feministički pokret u 60-im godinama prošlog stoljeća spriječio je brojne "muževne" muškarce da se zarede, zbog koji su u Crkvu ušli "feminizirani i slabi" muškarci.



Konferenciju otvara ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier. Prije njega govorit će predsjednik udruge Vigilare Vice John Batarelo, a nakon njega kontroverzni don Damir Stojić. Prvog dana govorit će i kardinal Burke.



Sudeći prema gostima i govornicima fokus konferencije trebao biti na Zakonu o pobačaju te jačanju konzervativne revolucije u Hrvata. Konferencija će dati "godišnju nagradu" moliteljima ispred bolnica, odnosno inicijativi 40 dana za život.

Pročitajte više