Lječilište Topusko zahtijeva unutarnju policijsku istragu

RAVNATELJ Lječilišta Topusko Željko Nenadić na današnjoj je konferenciji za novinare izjavio da je Lječilište uputilo otvoreno pismo ministru Šimi Lučinu i unutarnjoj kontroli MUP-a u kojem zahtijevaju unutarnju policijsku istragu "o zakonitosti provođenja kriminalističkog izvida u toj ustanovi".

Po njegovim riječima "djelatnici MUP-a, na čelu s načelnikom PU sisačko-moslavačke Marijanom Beloševićem, nekorektno i suprotno zakonskim osnovama i demokratskim načelima u Lječilištu su provodili istražne radnje i donosili zaključke . Dodao je da je Općinsko državno odvjetništvu u Sisku "na temelju netočnih i nepotpunih podataka, protiv njega 9. rujna ove godine podnijelo optužni prijedlog Općinskom sudu u Gvozdu".

"Riječ je o klasičnom slučaju prešućivanja činjenica radi namjerne obmane Općinskog državnog odvjetništva i držim da su se djelatnici MUP-a PU sisačko-moslavačke direktno uključili u predizborne aktivnosti s namjerom krivog informiranja javnosti", ustvrdio je Nenadić, koji obnaša i dužnost predsjednika Županijskog odbora HDZ-a.

Policijska inspektorica za gospodarski kriminal PU sisačko-moslavačke Diana Biondić sedam je mjeseci provodila istragu u Lječilištu i nakon toga, kaže, Nenadić, protiv njega je podnesena kaznena prijava. Napomenuo je da je Općinsko državno odvjetništvo u Sisku podnijelo Općinskom sudu u Gvozdu optužni prijedlog protiv njega zbog osnovane sumnje da je kao odgovorna osoba ustanove počinio tri kažnjiva djela - davanja netočnih podataka, nesavjesnog gospodarskog poslovanja i zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

"Nijedna optužba ne stoji, inspektorici smo dali dokumente kojima ih argumentirano pobijamo", rekao je Nenadić. Po tim dokumentma, koje je predočio novinarima za Lječilište nije nastala šteta u slučaju ugovora s tvrtkom Šuput and Šuput iz Čateža ob Savi u Sloveniji. Iznio je, također, da "ne stoji navod iz optužnog prijedloga da je Trgovačkom sudu u Zagrebu dao netočne podatke o plaćenim obvezama ustanove prilikom podnošenja zahtjeva za registracijom nove tvrtke kćeri "Lječilišta - TOP Terme Topusko". Kao argumente za pobijanje optužbe Nenadić je novinarima predočio dokumente o tome da je Lječilište u trenutku podnošenja zahtjeva za registracijom nove tvrtke podmirilo državi sve svoje obveze.

Konferenciji za novinstvo bio je nazočan i sisačko-moslavački župan Đuro Brodarac koji je izvijestio da je u Lječilištu Topusko danas održan kolegij župana na kojem je analiziran rad i poslovanje te ustanove u potpunom županijskom vlasništvu. "Kolegij župana razmotrio je i sve činjenice oko podnošenja optužnog prijedloga protiv ravnatelja Nenadića", izvijestio je Brodarac. "Podržali smo aktivnosti ravnatelja Nenadića u cilju dokazivanja neosnovanosti optužbi protiv njega i ustanove", rekao je Brodarac.

Pročitajte više