Ljerka Mintas Hodak pomaže afričkoj djeci kako bi ispunila želju svoje ubijene kćeri

LJERKA MINTAS HODAK, majka ubijene Ivane Hodak dva tjedna je provela u Africi i posjetila Ruandu, Kongo, Ugandu, Keniju i Burundiju gdje je upoznala afričku djecu za koju se brinu humanitarne organizacije, piše tjednik Glorija.

"Nije me bilo strah", priča Ljerka Mintas Hodak o putovanju u zemlje koje i dalje razdiru građanski ratovi. "Nakon ubojstva Ivane više ne osjećam nikakav strah. Da me sada ubiju, za mene bi to značilo da ću prije biti sa svojim djetetom", rekla je Mintas Hodak koja se u Afriku uputila upravo kako bi ispunila želju svoje ubijene kćeri. Naime, Mintas Hodak je na dan Ivaninog ubojstva na zagrebačkom Kaptolu u ime svoje kćeri uplatila novac za dvoje afričke djece čija je majka umrla, a otac ih je napustio. Nakon uhićenja Mladena Šlogara, Ljerka Mintas Hodak uplatila je novac za pomoć još troje djece u Ruandi.

"Željela sam sve to doživjeti, vidjeti djecu kojoj pomažem", rekla je Ljerka Mintas Hodak o odluci da se uputi u Afriku iako su je mnogi njeni prijatelji odgovarali od tog puta.

J.C.
Foto: Drago Sopta / CROPIX

Pročitajte više