Ljubljanske bulmastife je zlostavljalo više osoba?

RAVNATELJICA Veterinarske uprave Republike Slovenije, Vida Čadonič Špelič izjavila je danas za slovenski dnevnik Demokracija da nije isključena mogućnost da je pse liječnika Saše Baričeviča seksualno zlostavljalo više osoba. Špelič je dodala kako je moguće da se radilo i o različitim oblicima zlostavljanja. VURS je od policije zatražio službeni zapisnik o svim događajima nakon obavljene istrage.

Prema riječima ravnateljice VURSA, Uprava želi zapisnik dobiti kao dokazno sredstvo na sudu jer će VURS, ako se potvrdi sumnja u seksualno zlostavljanje, podići optužnicu protiv nepoznatog počinitelja ili više njih.

Ozljede na anusima životinja nisu istog ni oblika ni starosti. Na jednome psu su patolozi pronašli starije ozljede, rekla je Špelič i dodala da bi analize trebale biti okončane ovaj tjedan.

Seksualno zlostavljanje životinja u slučaju bulmastifa nije prvi slučaj sumnje u ovakav oblik nasilja nad životinjama u Sloveniji. Naime, i ranije je bilo nekoliko prijava, ali one nisu nikada provjeravane jer su vlasnici životinje ubili. Dosad se na zlostavljanje životinja u Sloveniji sumnjalo u nekoliko slučajeva ovaca i svinja.

Pročitajte više