Logitech Revolution bežični miševi

LOGITECH je na konferenciji za novinare održanoj u utorak u Budimpešti predstavio dva nova bežična napredna miša MX Revolution i VX Revolution koje karakterizira hiper-brzo skrolanje stranica. Oba modela imaju ugrađenu i tipku koja omogućuje brzo pretraživanje - kada se označi traženi pojam, klikom na njega, automatski započinje pretraga.

Hiper-brzo skrolanje omogućuje slitinski kotačić (MicroGear Precision Scroll Wheel) koji se slobodno rotira do 7 sekundi, prelazeći preko stotina stranica jednim pokretom prsta.

Slitinski kotačić olakšava navigaciju na dva različita načina. Njegova slobodna vrtnja značajno ubrzava prolazak kroz dokumente. Jednim potezom prsta prelazi se čak 10,000 redova Microsoft Excel dokumenta u sedam sekundi. Koristeći tradicionalni kotačić, za to bi bilo potrebno 500 okretaja i sedam minuta skrolanja.

Novi kotačić nudi i naprednu click-to-click mogućnost skrolanja, pomoću koje osjetite klik za svaku malu jedinicu skrolanja, čime se dobiva na preciznosti u navigaciji kroz popise, slajdove ili pojedine slike.

Ugrađeni One-Touch Search je još jedna  inovacija. Može se povezati s aplikacijom za pretraživanje, kao što su Yahoo! Live Words ili Google. Kada se neku riječ ili frazu označi u dokumentu ili na web stranici, klikom na One-Touch Search gumb, koji se nalazi odmah ispod kotačića, automatski započinjete pretragu interneta ili kompjuterskog sustava.

MX Revolution uključuje i inteligentni dodatak kotačiću za skrolanje: motorizirani kotačić automatski se prebacuje sa slobodne vrtnje na click-to-click mod. U nekim aplikacijama, poput Microsoft Excela, Logitechova tehnologija osjeti i brzinu kojom korisnik okreće kotačić. Ukoliko je vrtnja ubrzana, kotačić se prebacuje na slobodnu vrtnju; ukoliko se vrti polagano, kotačić se prebacuje na click-to-click. Između ta dva moda moguće je prebaciti se i manualno, pritiskom na kotačić.

Postavke za kotačić i svih sedam gumba moguće je podešavati po vlastitoj volji pomoću priručnog SetPoint softvera ili Control Center softvera za Mac, kojeg je moguće skinuti s interneta.

VX Revolution za laptop sadrži utor za mikro-prijemnik na 2.4 GHz, zbog čega je još više prenosiv. Na bazi miša nalazi se prekidač za prebacivanje kotačića između slobodne vrtnje i click-to-click moda. Miš uključuje i tipku za zumiranje, čime je olakšano zumiranje otvorenih dokumenata i fotografija.

S ergonomskim dizajnom, novi miševi nude i udobnost. Na oba miša nalaze se nožice od politetrafluoretilena slabog otpora, zbog čega lako klize po površinama uz minimalnu upotrebu sile.

Oba miša već su na tržištu. MX Revolution prodaje se po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 99.99 eura, a model VX Revolution  79.99 eura.

Za više informacija o novim modelima možete pronaći na web adresi www.logitech.com/revolution.

 

Pročitajte više