Lokaliziran požar kod Šibenika. Gorilo iznad groblja, vjetar pravio probleme

Fotografija nema veze s događajem opisanim u tekstu. Ilustracija: Grgo Jelavic/PIXSELL

Vatrogasci su oko 21:50 sati uspjeli lokalizirati požar koji je buknuo u Jadrtovcu, nedaleko od Šibenika. Iz Županijskog centra 112 su za ŠibenikIN rekli kako su dojavu o požaru otvorenog prostora u Jadrtovcu, poviše groblja, zaprimili u 19:20. 

Na intervenciju je izašlo nekoliko vatrogasnih jedinica, od JVP-a Vodice do DVD-a Brodarica-Krapanj. U jednom trenutku požar su gasila 34 vatrogasca s 14 vozila. Gašenje je otežavalo snažno orkansko jugo.  

Vatrogasci ostaju na terenu

Glavni županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić je za HRT izjavio kako je opožareno negdje oko 10 hektara trave, niskog raslinja i makije. Potvrdio je kako je požar krenuo otprilike oko 19:15 sati. "Dosta jako orkansko jugo je vrlo brzo požar je raširilo po ovim brdima, ali evo na sreću uspjeli smo ga i staviti vrlo brzo pod nadzor", istaknuo je. 

Nada se da noć neće donijeti nove probleme. "Imamo pomoć, malo je počela rositi kiša, nadamo se da će tako biti. No, dosta je jako orkansko jugo i moramo biti spremni na sve", rekao je. Vatrogasci ostaju na terenu do daljnjega.

Osvrnuo se i na uzrok požara. "Nije toliko vruće, niska je temperatura. Uzrok može biti otvoreni plamen ili žar. Sada je samo pitanje tko je to, ali kolege iz drugih nadležnih službi će raditi po tome i već se radi", zaključio je. 

Pročitajte više