Lokalizirani požari na području Jadrtovca te Smokvića-Murvice-Škabrnje i sela Opačić

POŽAR na području Jadrtovca u Šibensko kninskoj županiji lokaliziran je sinoć oko 23,30 sati, a na području Smoković - Murvica - Škabrnja selo Opačić u Zadarskoj županiji oko 22 sata, izvijestio je jutros Državni vatrogasni operativni centar Ministarstva unutarnjih poslova.

Na području Jadrtovca izbio je požar na travi i niskom raslinju te zahvatio površinu od oko 25 hektara, a u gašenju je sudjelovalo 75 gasitelja - Javne vatrogasne postaje Grada Šibenika i Interventne vatrogasne postrojbe MUP-a - baza Šibenik, te dobrovoljnih vatrogasnih društava Grebaštica, Brodarica, Zablaće, Šibenik, Zaton, Vodice i Primošten - sa 18 vozila.

Na području Smoković - Murvica - Škabrnja - selo Opačić gorjela je trava i nisko raslinje na površini od oko 70 hektara. Područje je djelomično minirano i nepristupačno.

U gašenju požara je sudjelovalo oko 42 vatrogasca (Javna vatrogasna postaja Grada Zadra, Interventne vatrogasne postrojbe MUP-a - baza Zadar i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pljusak) sa 14 vozila. U selu Opačići bile su ugrožene kuće, no obranjeno je od vatre, stoji u izviješću Državnog vatrogasnog operativnog centra.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.