Loša biometereološka prognoza: Vikend donosi bolove, razdražljivost i razne tegobe

Foto: Shutterstock

ZA PREDSTOJEĆI vikend očekuju se nepovoljne biometorološke prilike zbog kojih tegobe mogu osjećati metoropati i kronični bolesnici, ali od ponedjeljka slijedi poboljšanje, priopćio je Državni hidrometeorološki zavod.

U subotu će biometeorološke prilike posvuda biti nepovoljne. Zbog frontalnog poremećaja, koji će se tijekom dana premještati iznad naših krajeva, kod meteoropata se mogu javiti bolovi na mjestima ranijih ozljeda, glavobolja i razdražljivost. Kod reumatičara su mogući pojačani bolovi, a astmatičare i srčane bolesnike DHMZ upozorava na adekvatnu zaštitu od hladnog zraka.

Nepovoljne biometeorološke prililike nastavit će se i u prvom dijelu nedjelje, ali će prema kraju dana doći do njihovog postupnog slabljenja. S tim će i tegobe kod meteoropata i kroničnih bolesnika polako slabiti. DHMZ upozorava  na adekvatnu zaštitu od hladnoće, osobito u unutrašnjosti u jutarnjim satima.

Razmjerno povoljne biometeorološke prilike bit će u ponedjeljak. Nakon hladnog jutra, osobito u Lici i Gorskom kotaru, vrijeme će biti stabilno, pa se ne očekuju zdravstvene poteškoće uzrokovane vremenom. Iz Zavoda upozoravaju na adekvatnu zaštitu od hladnoće, osobito bolesnike s bolestima plućnog sustava i srčane bolesnike.

 Biometeorološke prilike u utorak će posvuda biti povoljne. Većina ljudi će se osjećati dobro i neće imati tegobe uzrokovane vremenom, ali se preporuča primjerena zaštitu od hladnoće u jutarnjim satima, osobito astmatičara i bolesnika s bolestima krvožilnog sustava.

Pročitajte više