"L?OSERVATORE ROMANO" OBJAVIO BROŠURU O PAPINU POSJETU HRVATSKOJ

Brošuru "Stoto apostolsko putovanje Ivana Pavla II. u Hrvatsku (5.9. lipnja 2003.)" objavio je vatikanski dnevnik L?Oservatore Romano, javio je sinoć Radio Vatikan.

Papa Ivan Pavao II. hodočastio je u Hrvatsku od 5. do 9. lipnja prošle godine, piše u uvodniku Piero di Domenicantonio i dodaje kako je to bilo posebno intenzivno putovanje zemljopisnim putovima vjere koja je proživjela teške kušnje u XX. stoljeću.

Tisuće i tisuće ljudi nalazile su se uzduž ulica, trgova i na barkama uz mjesta prolaska ili slavlja kako bi susrele Petra naših dana, ističe Radio i dodaje kako je na njihovim licima zapanjenost, ushićenost i radost, a u srcima toplina zagrljaja za Božjega čovjeka koji dolazi kao osoba iz obitelji utješiti i ohrabriti, slušati i naznačiti s jasnoćom put koji vodi u istinsku sreću.

Posebnost tog apostolskoga putovanja u Hrvatsku jest činjenica kako je to bilo 100. hodočašće Ivana Pavla II. izvan Italije, javlja Radio i domeće kako je cilj postignut upravo u tijeku 25. obljetnice njegova papinstva.

U perspektivi "putujuće misionarske službe" smještena je i ova brošura koju je izdao ?L?Osservatore Romano?, naglašava Radio Vatikan i dodaje kako je zajedno s govorima, fotografijama susreta i proslava Svetoga Oca u Hrvatskoj u brošuri objavljen i Papin govor audijencije za suradnike koji su radili na pripremi putovanja u Hrvatsku.

Brošura je objavljena kao 65. knjižica u nizu koji uređuje Mario Agnes, odgovorni ravnatelj lista L?Oservatore Romano.

(Hina) mk mc

Pročitajte više