Lovac u Zagorju upucao psa pa nazvao gazdu: Pucal sam ti po pesu, zaklal mi je kokoši

LOVAC iz Topličice kraj Budinščine u subotu je upucao susjedova psa pa ga nazvao da mu to kaže. 

"Pucal sam ti dvaput po pesu jer mi je poklal 10 kokoši… Ne znam de ti je pes…", rekao je 58-godišnji lovac vlasniku psa Ivanu Mlinariću.

Mlinarić je, priča, odjurio do susjeda koji živi nedaleko u selu. Kaže, ništa mu nije bilo jasno. "Reksi i doma živi s kokicama, nikada niti jednu nije dirnuo." Nikada se, tvrdi, nitko nije požalio da bi Reksi došao u tuđe dvorište i naganjao kokoši.

"Ušao sam u dvorište susjedu, Reksija nije bilo. On se odvukao u drugo dvorište, kod moga kuma. Ovaj viče za 10 kokoši, da su zaklane, ja vidio tri. Našli smo tri kokoši, ali je pitanje jel’ ih mu je moj Reksi poklao. Tu oko nas ima lisica, ulaze u dvorišta, kolju kokoši. Ako ih je i Reksi zgrabil, ja bum kokoši platil! Ali on nije imal nikakvo pravo pucati mi u pesa", rekao je za portal Ni Zagorje malo 50-godišnji Mlinarić.

Našao je svog Reksija ranjenog. Zvao je veterinara, ali i policiju. Psa je dovezao doma. Stigao je veterinar, a kod lovca je došla policija.

"Veterinar ga je htio uspavati, ali ja nisam dao. Ne damo ga uspavati ako mu možemo pomoći. Veterinar mu je sanirao rane, ide na bolje. Jede, pije, po malo se diže", priča Reksijev vlasnik.

PU krapinsko-zagorska izvijestila je o ovom slučaju. Odmah su po dojavi otišli na mjesto zločina. Obavili razgovore i očevid. Kažu, protiv 58-godišnjeg muškarca podnijeli su kaznenu prijavu zbog ubijanja ili mučenja životinje. Oduzeli su mu i lovačko oružje za koje je imao dozvolu.

Pročitajte više