Lovre Pejković ozlijeđen u napadu na autocesti

LOVRE PEJKOVIĆ (50), načelnik Uprave za prognanike, povratnike i izbjeglice, sinoć je lakše ozlijeđen u fizičkom napadu trojice nepoznatih muškaraca koji su ga s dva automobila presreli na autocesti KarlovacZagreb, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Načelnik Uprave, koja je pri Ministarstvu javnih radova obnove i graditeljstva, napadnut je u službenom automobilu sinoć u 21 sat tri kilometra prije naplatnih kućica na ulazu Zagreb.

Pejković, koji je i pomoćnik ministra javnih radova, obnove i graditeljstva, vozio se lijevom trakom kada je iza njega došlo vozilo u kojem su bila dva muškarca. Oni su mu signalizirali da se makne u desnu traku, što je Pejković i učinio. Tada su ga sustigli i usporili vožnju prisilivši i njega da smanji brzinu. Iza Pejkovića je potom došlo još jedno vozilo u kojem je bio jedan muškarac.

Nepoznati muškarci u nepoznatim automobilima prisilili su tada Pejkovića, s kojim je u automobilu bio 50-godišnji prijatelj, da stane na zaustavnu traku autoceste. Kada je Pejković stao, iz vozila koje je bilo iza njega izašao je muškarac. Pejković je otvorio prozor i pitao ga što želi na što ga je muškarac udario u glavu, nakon čega su trojica napadača pobjegli.

Pejkoviću je liječnička pomoć pružena u zagrebačkoj Traumatološkoj bolnici gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. U policiji kažu da im Pejković nije uspio opisati napadače i automobile, vjerojatno zbog šoka koji je pretrpio, te da se za sada ne zna razlog napada.

Samo je rekao da ih nikada u životu nije vidio, izvijestila je policija.

(Hina) so ln

Pročitajte više