KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Lovrić o online nastavi u zagrebačkim školama: Ne planiramo takvo nešto

Foto: Igor Kralj/Pixsell

PROČELNIK Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić komentirao je za Radio Sljeme jutrošnju izjavu pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba Vjekoslava Jeleča da su zagrebačke škole spremne za online nastavu. Rekao je da se trenutno ne planira takvo nešto.

"Trenutno ne planiramo prelazak zagrebačkih škola na nastavu na daljinu. Zašto je to kolega Jeleč izjavio, možda bi trebalo pitati njega, ja mislim da mu se možda prije svega omaknulo i da se nije dovoljno informirao. Događa se i to, no odgovorno moram još jednom ponoviti da zagrebačke škole, preko 95 posto njih, imaju redovitu nastavu s učenicima u razrednom odjelu. Ja vjerujem da će tako ostati i ubuduće", rekao je Lovrić. 

>> U Zagrebu 558 novih slučajeva, moguća online nastava

"Mi smo dosad u šest srednjih škola prešli na nastavu po C modelu, i to samo na rok od 14 dana, i u tri osnovne škole, kada su u pitanju učenici od petog do osmog razreda, također na C model, isto tako na 14 dana. Sljedeći tjedan ti rokovi istječu i mi očekujemo da će se te škole vratiti na model redovite nastave, a ne da ćemo to širiti dalje. Ako se i dogodi da neka škola ide u C model, dakle u online varijantu, radi se o 14 dana. Kada istekne to vrijeme, vraća se u redoviti model nastave, tzv. A model", pojasnio je Lovrić.

Dodao je kako je Jeleč bio u pravu kada je rekao da su zagrebačke škole spremne za online nastavu, ali će oni učiniti sve da do toga ne dođe i da to bude solucija u krajnjoj nuždi.

"Ova dva mjeseca nastave nas ipak uvjeravaju da do te krajnje nužde neće doći", zaključio je.

Podsjetimo, Jeleč je jutros u emisiji U mreži Prvog rekao da postoji mogućnost da učenici u Gradu Zagrebu prijeđu na online nastavu.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više