LS suspendirao predsjednika splitskog ogranka

Predsjednik Liberalne stranke (LS) Zlatko Benašić danas je priopćio da je zbog odbijanja da se udruži sa splitskim ogrankom Libre suspendiran predsjednik splitskoga LSa Ante Tešija i raspušteno predsjedništvo splitske Gradske organizacije.

Tu je odluku danas jednoglasno donijelo predsjedništvo LS-a na 5. izvanrednoj sjednici održanoj u Zagrebu, nakon rasprave o stanju u splitskoj Gradskoj organizaciji.

Za vršitelja dužnosti predsjednika splitske Gradske organizacije Liberalne stranke imenovan je Nikola Aleksić koji, kako je priopćeno, ima zadaću provesti odluku Predsjedništva LS-a i pripremiti izvanrednu izbornu skupštinu splitskog LS-a u roku od šest mjeseci.

Predsjednik splitskog ogranka LS-a Ante Tešija ranije ovoga mjeseca i sam je najavio svoju ostavku jer je predsjedništvo LS-a potpisalo sporazum o prelasku predsjednika ogranka splitske Libre, gradonačelnika Miroslava Buličića u LS, zaobilazeći splitski ogranak svoje stranke čime je, smatra, središnjica LS-a izdala svoj splitski ogranak.

I dok se središnjica LS-a zauzima za spajanje splitskih ogranaka LS-a i Libre, središnjica Libre tomu se protivi.

Predsjednik Libre Jozo Radoš raspustio je stoga izvršni odbor splitskog ogranka jer je splitska Libra, mimo znanja i volje svoje središnjice, a u dogovoru sa središnjicom LS-a, najavila spajanje sa splitskim LS-om i pritom obećala sa sobom donijeti stranačku blagajnu i Librine prostorije.

(Hina) pp/xbdj ymć

Pročitajte više