Lubanja za koju se smatralo da je Hitlerova zapravo pripada ženskoj osobi

FORENZIČKI testovi pokazali su da djelić lubanje za koju su Sovjeti tvrdili da pripada Adolfu Hitleru, zapravo pripada ženi u dobi između 20 i 40 godina, javljaju britanski mediji.

DNA test na fragmentu lubanje dugom osam milimetara s rupom od metka pokazao je da se radi o ženskoj lubanji. Pretpostavlja se da ne pripada Evi Braun koja je također počinila samoubojstvo u bunkeru jer je ona, smatra se, uzela cijanid.

Američki znanstvenik provodio istraživanja

Naime, nakon što su Rusi zauzeli Berlin i provalili u Hitlerov bunker, našli su ostatke za koje su pobjedonosno ustvrdili da pripadaju Hitleru i njegovoj ženi Evi Braun. Svjedoci bliski Hitleru kasnije su također potvrdili da je par počinio samoubojstvo.

Dio lubanje izložen je u Moskvi od 2000. godine, a američki istraživači dobili su priliku za analizu. Testovi su se provodili u genetskom laboratoriju Sveučilišta Connecticut, a rezultati su objavljeni u dokumentarcu History Channela "Hitlerov bijeg" koji je zapanjio znanstvenu zajednicu.

Nešto nije bilo u redu

Prema riječima arheologa i stručnjaka za kosti Nicka Bellantonija, od početka je bilo jasno kako nešto nije u redu.

"Kost se činila vrlo tankom, a muške kosti su mnogo čvršće. Šavovi gdje se ploče spajaju izgledaju kao kod osobe mlađe od 40 godina", rekao je stručnjak. Hitler je 1945. imao 56 godina.

Bellatoni je uzeo uzorke mrlja krvi s kauča koji se nalazio u bunkeru. Njegova kolegica Linda Strasbaugh je iznenađena što je uspjela uopće izdvojiti dovoljno uzorka za ispitivanje, ali rezultati su nedvojbeno pokazali da se radi o DNA žene.

Tijelo kremirano u tajnosti

Ovi ostaci bili su jedini fizički dokaz da se Hitler ubio. Njegovo je tijelo desetljećima držano u tajnosti, nije čak objavljena niti jedna slika Hitlerova trupla. Sovjetski stručnjaci su nakon što je vojska našla bunker, proveli ispitivanja i zaključili kako se ostaci njegove čeljusti slažu s stomatološkim podacima koje im je dao njegov zubar. Čak je potvrđeno, kako se sumnjalo, da Hitler ima samo jedan testis. Staljin je bio sumnjičav pa je poslao još jednu istraživačku ekspediciju da ispita mjesto događaja. Nađeni su dijelovi lubanje s rupom od metka i mrlje od krvi na kauču. Hitlerovo tijelo je godinama držano u tajnosti u Istočnoj Njemačkoj, a 1970. godine KGB ga je otkopao i u tajnosti kremirao. Ostali su jedino čeljust i navedeni fragment iz lubanje te mrlje krvi s kauča.

 

Pročitajte više