Lucija Debeljuh: Vodnjanu opravdano dodijeljen status grada

U POVODU prošlotjedne odluke Hrvatskog sabora kojom je općinsko središte Vodnjan dobilo status grada SDP-ova saborska zastupnica Lucija Debeljuh, koja je pokrenula tu inicijativu, istaknula je danas kako je ta odluka važna za budućnost Vodnjana.

"Ta odluka pruža velike mogućnosti za razvoj toga područja jer Vodnjan mora snažnije promicati svoju kulturnu baštinu, zbog koje i dobio status grada bez obzira na što ne ispunjava uvjet od deset tisuća stanovnika", rekla je Debeljuh na konferenciji za novinare.

Saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin podupro je saborsku odluku i založio se za snažnu decentralizaciju, tako da se grad Vodnjan mora osloniti na svoje mogućnosti.

Upozorio je na teškoće s kojima se suočava Vodnjan, poput velikog broja neprijavljenih stanovnika i velikog broja ovisnika. Stoga je izrazio nadu da će taj grad uskoro dobiti i policijsku postaju.

Općinski načelnik Klaudio Vitasović rekao je kako je mjesto, koje je ostavilo velik trag u povijesti istarskog poluotoka, tim činom dobio zasluženu čast koja ga je godinama zaobilazila.

Vodnjan trenutačno ima 5600 stanovnika.

Pročitajte više