Lučin na kolegiju načelnika PU: Ilegalni prelasci granice smanjeni za 70 posto

MINISTAR unutarnjih poslova Šime Lučin rekao je danas na kolegiju načelnika svih policijskih uprava, održanom u sjedištu Policijske uprave koprivničkokriževačke u Koprivnici, da su ilegalni prelasci hrvatske granice ove godine smanjeni za čak 70 posto.

Granica nam je ove godine bila prioritet, rekao je Lučin i izrazio uvjerenost da Hrvatska neće osjetiti posljedice uvođenja schengenskog režima jer s Mađarskom i Slovenijom ima odlične odnose.

U razgovoru s koprivničkim gradonačelnikom Zvonimirom Mršićem ministar Lučin sa zadovoljstvom je napomenuo da je opća sigurnost u Koprivnici mnogo bolja od hrvatskog prosjeka.

Bilo je riječi i o približavanju policije zajednici.

´Želimo da građani shvate da im policija stoji na usluzi, stoga ćemo nastojati policajce rasporediti po četvrtima. Time slijedimo iskustva europskih policija´, rekao je Lučin.

Koprivnica će u sljedećoj godini biti jedan od gradova u kojima će se provoditi novi program prevencije zloporabe opojnih droga. Dio starije osnovnoškolske populacije bit će educiran o problemima ovisnosti kako bi već u ranoj životnoj dobi djeca imala spoznaju o prevenciji.

Ministar Lučin naglasio je u razgovoru s gradonačelnikom kako se upravo takav model prevencije ovisnosti pokazao kao najbolji.

Lučin je danas posjetio i koprivničku prehrambenu industriju Podravku.

Pročitajte više