Luka Bebić čestitao Josipoviću: Imat ćete moju čvrstu podršku

NOVOM hrvatskom predsjedniku čestitku na uvjerljivoj pobjedi jutros je uputio i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, u svoje osobno te u ime svih zastupnica i zastupnika Hrvatskoga sabora. Bebić je Josipoviću zaželio "mnogo uspjeha i sreće na toj visokoj i odgovornoj dužnosti".

"Koristim se ovom prigodom kako bih izrazio zadovoljstvo što nam se pruža prilika da nastavimo suradnju u svim pitanjima od najvećeg interesa za Hrvatsku, prvenstveno u pogledu dovršetka pregovora s EU-om, na području učinkovitog djelovanja pravne države, te poduzimanja svih mjera u svrhu oporavka hrvatskog gospodarstva i podizanja životnog standarda hrvatskih građana. U tome ćete imati moju čvrstu potporu", poručio je Bebić Josipoviću.

Mikšić u čestitci Josipoviću: Svojim istupanjima u predizbornoj kampanji pokazali ste da razumijete probleme suvremenoga svijeta i da ste spremni suočiti se s njegovim izazovima

"U svoje osobno ime najsrdačnije čestitam dr. Ivi Josipoviću na uvjerljivoj pobjedi na predsjedničkim izborima. Uvjeren sam da će Vaš dolazak na dužnost predsjednika Republike Hrvatske označiti početak novoga poglavlja ne samo u životima naših sugrađana, nego i u odnosu Hrvatske prema svijetu, ali i svijeta prema Hrvatskoj. Svojim istupanjima u predizbornoj kampanji pokazali ste da razumijete probleme suvremenoga svijeta i da ste spremni suočiti se s njegovim izazovima, da imate jasnu viziju ne samo u Hrvatskoj, nego i ulogu naše zemlje u svijetu. Još jedanput čestitke trećem hrvatskom predsjedniku i ako bude Vam potrebna moja pomoć rado ću se odazvati zbog težnje za boljitkom Hrvatske", poručio je Josipoviću Boris Mikšić, koji je također bio jedan od kandidata u predsjedničkoj utrci.

Friščić uvjeren da će Josipović postizati izvanredne rezultate

"Poštovani gospodine Josipoviću, koristim ovu priliku da Vam osobno te u ime Predsjedništva i svih članova Hrvatske seljačke stranke čestitam na uvjerljivoj pobjedi na izborima za predsjednika Republike Hrvatske. Vjerujem da ćete kao novi predsjednik, predsjednik svih građana Republike Hrvatske svojim dosadašnjim iskustvom, znanjem te stavom i osobnošću, daljnjim radom i zalaganjem postizati izvanredne rezultate u promicanju i ostvarivanju ravnopravnosti i pravičnosti svih građana", navodi se u čestitci koju je Josipoviću uputio predsjednik HSS-a Josip Friščić.

"Vjerujem u Vaš budući doprinos ukupnom radu na stvaranju i učvršćivanju hrvatskog društva kao demokratskog te stvaranju stabilnog i mirnog okruženja potrebnog gospodarskom probitku kao i ukupnom razvoju Hrvatske na domaćem te međunarodnom planu. Kao novom predsjedniku, želim Vam puno uspjeha u radu i realizaciji Vaših planova i vizija na dobrobit Hrvatske i svih njenih građana. Uz naš tradicionalni pozdrav `Vjera u Boga i seljačka sloga` još jednom čestitam!", poručio je Friščić.

Pročitajte više