Luka Rajić odustao od biznisa s jabukama

IAKO se prije nešto više od godinu dana najavljivalo kako nekadašnji "kralj mlijeka" Luka Rajić ulazi u novi biznis s jabukama, do današnjeg dana nije kupljen nijedan hektar voćnjaka i cijeli je projekt za sada na čekanju, piše Business.hr.

Iz Lure su za list kazali kako su dovršili analizu tržišta voća i povrća i da je trenutačno fokus grupe na investicije u PharmaS-u i Ralu logistici.

"Ulazak u segment voća i povrća odgođen je za sljedeće razdoblje i u njega ćemo ući kad procijenimo da je najbolji trenutak", kazali su u Luri.

U Luri su, čini se, prihvatili savjete voćara i odlučili se, pored farmaceutskog biznisa PharmaS, fokusirati na Ralu logistiku, tj. gradnju sustava hladnog lanca namijenjenog prije svega prijevozu mesa, ribe, smrznutog voća i povrća, mliječnih napitaka, sokova. Iz Lure poručuju da su dosad uložili 200 milijuna kuna u kupnju 150 najmodernijih hladnjača i standardizaciju.

U lipnju je na zagrebačkom Žitnjaku otvoren distribucijski centar čime su ušli u drugu investicijsku fazu pa će u sljedeće dvije-tri godine uložiti 200 milijuna kuna u nekoliko logističkih centara u regiji, a naglasak je na Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Broj zaposlenih u Ralu logistici popeo se na 300 ljudi, a prijevozničke usluge pružaju u cijeloj Europi i Rusiji, piše Business.hr.

Pročitajte više