Luka Rajić ponovno ulaže u hrvatsko gospodarstvo i pokreće tvornicu generičkih lijekova

LUKA RAJIĆ, bivši magnat mliječne industrije u Hrvatskoj, nakon dvije godine izbivanja s hrvatske gospodarske scene i nakon prodaje Dukata francuskom Lactalisu, ponovno se vraća ulaganjima u Hrvatskoj, a ovog puta, njegov ulog ide u farmaceutski biznis.

Već je on sve pripremio, zaposlivši početkom ove godine 15 ljudi u novoosnovanoj tvrtki PharmaS sa sjedištem u Zagrebu te želi ulagati u proizvodnju generičkih lijekova te otvaranje tvornice za te potrebe.

Gordan Radin, direktor tvrtke Lura ulaganja Večernjem listu prenio je Rajićeve riječi te istaknuo kako je Rajić tim ulaganjem održao svoju riječ da će novac od prodaje Dukata dalje ulagati u razvoj domaćeg gospodarstva, iako se preselio u Švicarsku, piše Večernji list.

Radin je dodao kako se Rajić zapravo nikad iz hrvatskog gospodarstva nije ni povukao, jer je bio čitavo vrijeme prisutan kroz Lura ulaganja, a napomenuo je kako je nakon proizvodnje zdrave hrane, proizvodnja lijekova logična u smislu novih ulaganja. Rajić će međutim, ostati živjeti u Švicarskoj, gdje je pokrenuo novi biznis i gdje se preselio još 2003. godine.

Rajić je početkom Domovinskog rata vozio za Dukat, a tijekom pretvorbe 1992. godine kupio je dionice te tvrtke i postao njezinim vlasnikom dvije godine kasnije. Lura grupu osnovao je nakon što je kupio Mljekaru Zadar i Sirelu. prije dvije godine za 280 milijuna eura, Rajić je francuskom Lactalisu prodao Dukat i sve dosad nije imao veća ulaganja u domaćem gospodarstvu.

K.S.
Foto: seebiz.eu

Pročitajte više