Luka Rajić našao novog menadžera za svoju tvornicu čokolade u Švicarskoj

Foto: Lura

LUKA RAJIĆ, bivši vlasnik mliječne industrije Dukat, 2003. godine kupio je švicarsku tvornicu čokolade Faverger, a od početka studenog, brigu o njoj preuzeo je Mato Zadro koji je do sada bio na poziciji člana uprave regionalne podružnice British American Tobaccoa.

Zadro obnaša funkciju člana uprave za razvoj poslovanja Lura Grupe gdje će se posebno fokusirati na novi razvoj kompanije Favarger, koja je u njenom sastavu.

"Drago mi je što ćemo s dolaskom g. Zadre dodatno osnažiti menadžment tim LURA Grupe, ali i Favargera koji je danas jedan zaista prekrasan brend. Sretan sam što ćemo s novim, ojačanim timom zakoračiti u novi razvojni ciklus kompanije Favarger. Veselim se ponovnoj suradnji s g. Zadrom nakon deset godina i novim zajedničkim uspjesima“, rekao je Luka Rajić, vlasnik Lura Grupe.

Zadro je karijeru započeo u Dukatu, odnosno tadašnjoj LURA-i, u vrijeme dok je njezin vlasnik bio Rajić, a 2006. godine postao je predsjednik Uprave Dukata. Od 2007. godine radi u Lactalisu gdje je prvo bio zadužen za poslovanje u Jugoistočnoj Europi, a 2009. godine preuzeo je poziciju člana Izvršnog odbora Lactalisa zaduženog za poslovanje na novim tržištima, što je tada uključivalo Bliski istok, Afriku, Aziju i Australiju. Od 2012. do 2015. godine bio je predsjednik Uprave TDR-a i član Uprave Adris grupe zadužen za duhansku stratešku diviziju.

"Favarger je kompanija s impresivnom poviješću i iznimnim proizvodom, a globalni trendovi idu joj u prilog. Potražnja za visokokvalitetnim proizvodima i robnim markama u segmentu čokolade raste, a u svijetu nema mnogo brendova koji svoj kredibilitet mogu usporediti s Favargerom i njegovih 190 godina švicarske tradicije proizvodnje čokolade. Favarger je kompanija s dobrim trendom rasta, a moj je cilj taj rast ubrzati i Favarger razviti na novim relevantnim tržištima", rekao je Zadro.

Pročitajte više