Lukašenko: Zapad je mislio situaciju u Rusiji prodrmati iznutra, nije uspjelo

Foto: EPA

Predsjednik Rusije Aleksandar Lukašenko komentirao je rezultate predsjedničkih "izbora" u Rusiji. Nakon "izbora", Putin ostaje na čelu Rusije još šest godina. 

"Ishod predsjedničkih izbora u Rusiji je ozbiljan signal Zapadu koji je računao na to da će prodrmati situaciju u Rusiji iznutra. Nisu to mogli napraviti na prvoj liniji pa su to onda pokušali učiniti iznutra, ali ni nije im uspjelo", citirala je Lukašenka državna agencija BelTA.

"Izborni proces u Rusiji je bio savršen"

Lukašenko je kazao da narode Bjelorusije i Rusije nitko ne može na ništa natjerati te dodao da bi bilo "svrsishodno analizirati kako su održani izbori u Rusiji prije predsjedničkih izbora u Bjelorusiji 2025. godine".

Pohvalio je kako je izborni proces u Rusiji dobro organiziran. "Prirodno, predsjednik Putin je morao puno raditi, vidjeli ste. Neumorno je putovao po cijeloj Rusiji, posjetio razna mjesta i odgovarao na vitalna pitanja ruskog naroda.

Planiranje i izborni proces bili su savršeni. Ima puno toga za naučiti. Svi su bili mobilizirani i konsolidirani. Ljudi su domoljubi i rezultat je savršen. Ovo je lekcija za nas", rekao je predsjednik Bjelorusije.

Pročitajte više