M. Rebić: Prisluškuju me i spremeju moje uhićenje

ZBOG skrivanja dokumenta koji su bili važni za obranu Tihomira Blaškića bivši Tuđmanov savjetnik za nacionalnu sigurnost Nikica Rebić navodno će biti uhićen.

Bivši obavještajac izjavio je za Novi list da ima pouzdanu informaciju prema kojoj se sprema njegovo uhićenje. Rebić tvrdi da ga je prije tri dana muškarac iz obavještajnih službi upozorio kako se sprema pretres njegove kuće i spektakularno hapšenje. Neimenovana osoba, kako tvrdi Rebić, otkrila mu je da ga tajne službe već parate i prisluškuju.

Bivši Tuđmanov savjetnik kaže da i sam želi da se istraga o navodnom skrivanju dokumenata okonča jer je uvjeren da nije učinio ništa nezakonito. Istaknuo je da će se odazvati svakom pozivu na obavijesni razgovor te da hapšenje nije potrebno.

U Državnom odvjetništvu nisu željeli komentirati Rebićeve tvrdnje, ali, kako neslužbeno doznaje riječki dnevnik, nitko ne priprema Rebićevo uhićenje.

Nedavno je državni odvjetnik Mladen Bajić izjavio da će Državno odvjetništvo poduzeti sve mjere i radnje u cilju provjere postoje li u ovom slučaju elementi kaznenog djela.

Pročitajte više