Mađari šire posao: MOL preuzeo benzinske pumpe talijanskog Agipa u Sloveniji

Foto: MOL

MOL Grupa zaključila je danas akviziciju slovenskog downstream poslovanja ENI-ja. MOL i ENI potpisali su ugovor o dijeljenju i prodaji prošle godine vezano za preuzimanje čitave maloprodajne mreže i veleprodajnog poslovanja ENI-ja u Sloveniji, priopćili su iz MOL-a.

Kao rezultat akvizicije, MOL-ova maloprodajna mreža od 40 benzinskih postaja u Sloveniji narasla je za 17, čime je dodatno ojačan položaj kompanije među tri vodeća maloprodajna operatera u zemlji. Također, MOL je sada maloprodajno prisutan i u Ljubljani. Nastavno na zaključenje akvizicije, kompanija očekuje skoro redizajniranje novih benzinskih postaja u skladu s MOL-ovim brendom.

Slovenija je važno tržište zbog blizine rafinerija

"Slovenija je za nas vrlo važno tržište zbog blizine naših rafinerija. Nadalje, akvizicija 17 novih postaja će našu uslugu učiniti dostupnijom kupcima i dati nam priliku da pružimo dobrodošlicu još većem broju ljudi. Vođeni ovim ciljem kontinuirano tražimo prilike za dodatna unapređenja naše usluge i ponude u skladu sa zahtjevima modernih potrošača koji su neprestano u pokretu“, rekao je Lars Höglund, stariji dopredsjednik MOL Grupe za maloprodaju.

Akvizicijom kompanije ENI Slovenija d.o.o. MOL Grupa će redizajnirati Agipove benzinske postaje u skladu s MOL-ovim brendom te će na njih uvesti Fresh Corner koncept.

Pročitajte više