Magla će proći brzo, ali nakon nje stižu kiša i hladnoće

Foto: Pixsell/Sanjin Strukić

Zagreb i dobar dio unutrašnjosti jutro je dočekao pod gustim slojem magle. Kako javlja DHMZ, magla će potrajati najviše do podneva.  Na će biti Jadranu sunčanije, no još u prvom dijelu dana na jugu je moguća kratkotrajna kiša.

Navečer i u noći očekuje se postupno naoblačenje sa zapada. Vjetar će biti slab, poslijepodne do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Na Jadranu će slaba do umjerena bura sredinom dana okrenuti na jugozapadnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka bit će od 7 do 11 na kopnu te između 14 i 19 °C na Jadranu.

Ni subota neće biti puno ljepša

Na Jadranu te područjima uz Jadran bit će umjereno do pretežno oblačno uz povremenu kišu, koja na sjevernom dijelu te u gorju može biti i obilna. U ostatku unutrašnjosti promjenljivo oblačno, uz više oblaka prema kraju dana ponajprije na zapadu očekuje se kiša.

Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, u gorju s olujnim udarima. Na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 0 do 4, na Jadranu od 10 do 15 °C. Najviša dnevna od 12 do 16, na Jadranu između 16 i 20 °C.

Pročitajte više