Maja Đerek: Katičiću, izađi iz mišje rupe

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

ZVIŽDAČICA Maja Đerek prozvala je HDZ-ovog Krunoslava Katičića. "Očitovanje Krunoslava Katičića, traži se! Izađite iz mišje rupe! Ili ćete opet pozivati na poligraf?" piše na početku.

"U svijetlu najnovije megaafere zbog krađe milijarde kuna u INA -i, opet nam se u medijima pojavilo ime Krunoslava Katičića. Ovaj put Krunoslav Katičić, kao glavni tajnik i čovjek koji upravlja financijama HDZ-a, čovjek od najvećeg povjerenja premijera Plenkovića, spominje se kao kum uhićenog (sada već bivšeg) predsjednika HOK-a Šurjaka.

Nakon što me je početkom godine pozivao ne poligraf, a zatim se sakrio u mišju rupu i naglo zašutio, vrijeme je da čujemo i njegovu reakciju. Ili će možda opet pozivati na poligraf na kojem se neće pojaviti, nadajući se da će se sve opet zataškati", piše Maja Đerek.

"Katičić me zvao u ime Jandrokovića i vršio pritisak"

"Isti onaj Krunoslav Katičić koji me, u ime svog stranačkog prijatelja Jandrokovića, zvao i vršio pritisak da se ne naplati korištenje poslovnog prostora u samom centru Zagreba.

Isti onaj Krunoslav Katičić koji je u to vrijeme bio državni tajnik u Ministarstvu državne imovine baš nadležan za trgovačka društva (od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku, ili možda bolje rečeno za od posebnog interesa za HDZ :)).

Isti onaj Krunoslav Katičić koji je sudjelovao u imenovanju tadašnjeg i sadašnjeg ravnatelja Centra za restrukturiranje i prodaju, Milana Plećaša, a koji predlaže (bez javnog natječaja!) imenovanja uprava ostalih trgovačkih društava koja nisu od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku", nabraja Đerek.

"Isti onaj Milan Plećaš koji je dao odvjetničko zastupanje Centra Danijelu Klobučaru, prijatelju Krunoslava Katičića i premijera Plenkovića (možda bi trebali 'pročačkati' koliko je našeg novca otišlo odvjetniku Klobučaru za sudske predmete koje je prije samostalno vodila pravna služba Centra za restrukturiranje i prodaju).

Isti onaj Milan Plećaš koji se nije pojavio na Glavnoj skupštini Petrokemije d.d. kada je Republika Hrvatska trebala uprihoditi preko 333 milijuna kuna. Isti onaj Krunoslav Katičić za kojeg se priča kako je osobno zvao i tadašnjeg ministra državne imovine Banožića da se zauzme za obitelj Rodić i da im se otpečate poslovni prostori za koje su ostali dužni milijune kune koji nikada neće biti naplaćeni. Našeg novca", dodaje.

"Vrijeme je da čujemo kako to funkcionira 'crni fond' HDZ-a"

"Vrijeme je da čujemo kako to funkcionira 'crni fond' HDZ-a od čovjeka koji nam o tome može sve reći. Vrijeme je da čujemo je li novac sa računa umirovljenika Škugora trebao poslužiti HDZ-u ili kojem od visokih stranačkih dužnosnika. Vrijeme je da saznamo zašto su se Katičić i Banožić založili za obitelj Rodić. Jesu li možda i Rodići trebali uplatiti kakav novac u "crni fond" ili nekom visokom stranačkom dužnosniku?" pita se.

"A od koga ćemo saznati više nego od glavnog tajnika HDZ-a, Šurjakovog kuma i čovjeka od najvećeg povjerenja premijera Plenkovića. Ili će Krunoslav Katičić opet pozivati na svoje omiljeno sredstvo saznavanja istine, poligraf, a onda se opet sakriti u mišju rupu? Ostaje nam vidjeti.

U svakom slučaju, veselim se saznavanju funkcioniranja puteva novca u HDZ-u, pa makar i putem poligrafa.

P.S. U Udruzi za razvoj transparentnosti i zaštitu zviždača 'RAZVOJ' imamo super internu revizoricu pa ćemo se rado odazvati pozivu da provjerimo financije HDZ-a ili da pomognemo bilo kojoj 'državnoj' instituciji u istrazi", zaključuje.

Pročitajte više