KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Maja Grba Bujević: Način života sigurno će nam se promijeniti

Foto: Borna Filić/Pixsell

ČLANICA Nacionalnog stožera Maja Grba Bujević komentirala je proboj koronavirusa u sustav domova za starije.

Kazala je u Dnevniku Nove TV kako nalazi za štićenike iz Dicma još nisu gotovi, a u Dubrovniku su ukupno testirana 133 uzorka, od kojih je 6 pozitivnih.

Pojasnila je koje su nove mjere uvedene u domove za starije u cilju sprječavanja ulaska virusa.

"Uvodi se raspored djelatnika tako da rade u radnim izolacijama. Smješteni su ili u samom domu ili u organiziranom smještaju. Tako ih štitimo da ne odnesu kući zarazu i smanjujemo mogućnost da je oni unesu u dom. Postrožujemo i druge mjere - više neće biti moguće da domovi odnose hranu nepokretnim ljudima u svojoj sredini. Nadalje, uveli smo dezo-barijere: pri ulasku i izlasku iz dvaju krila bit će tepisi natopljeni dezinfekcijskim sredstvima", rekla je Grba Bujević.

Na pitanje koliko će nam se životi promijeniti dok se ne pronađe cjepivo, odgovorila je:

"Dosta će se promijeniti. Za dugi period će ostati ta potreba za fizičkom udaljenosti između nas, dok cjepivo ne bude spremno. Ipak, neke stvari su i dobre - brzo smo riješili puno stvari iz digitalnog društva koje inače ne bismo tako brzo uveli. Način života sigurno će nam se promijeniti."

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više