Maja Sever: HRT je zbog priloga o zviždačici iz Kutine emisiju pustio usred noći

Screenshot: HRT

NOVINARKA Maja Sever kasno sinoć je na svom Facebook profilu prozvala HRT za cenzuru. Sever je navela da je emisija Labirint prebačena u termin 4:10, a tvrdi da je to napravljeno zbog priloga o zviždačici Adrijani Cvrtili.

Podsjetimo, kutinski gradonačelnik pokrenuo je smjenu Adrijane Cvrtile, direktorice gradske tvrtke Eko Moslavina, nakon njezinih istupa u javnosti u kojima je ukazala na moguć nepotizam, uhljebljivanje i političko zapošljavanje u kutinskoj gradskoj upravi, pri čemu je izravno prozvala čelnike HSLS-a i HDZ-a.

"Na HRT-u nema cenzure"

"Na HRT-u nema cenzure.

Ovo je priča o Adrijani Cvrtili iz Kutine. Prilog je trebao biti objavljen u HRT-ovoj emisiji Labirint, ali uredništvo HRT-a je odlučilo da će Labirint premijerno pustiti u 4 ujutro.

U 4 i 10 točnije. Ujutro.

Sad puštaju rubriku 'bez komentara'. Srećom postoji Facebook. Pogledajte priču o Adrijani iz Kutine.

A ja se baš veselim vašim komentarima", napisala je Sever.

"Nisi vezala konja gdje gazda kaže"

U HRT-ovu prilogu direktorica Eko Moslavine navodi da ju je SDP-ova vlast 2014. godine imenovala na čelo tvrtke, u vrijeme dok je bila članica HDZ-a. Kaže da joj je tada zbog nepotpisivanja ugovora s tvrtkom Eko Garden rečeno da "nije vezala konja gdje joj gazda kaže". Nakon toga je smijenjena, njeno mjesto je ukinuta, a Cvrtila se nije uspijevala zaposliti u Kutini.

Nakon toga je primljena na određeno vrijeme na mjesto sanitarnog inspektora u Kutini, ali uskoro joj iz Ministarstva zdravlja javljaju da je poništen natječaj. Kasnije je Ministarstvu naređeno da ponište svoju odluku i zaposle Cvrtilu. Međutim, ona se u međuvremenu zaposlila u privatnom laboratoriju.

Projekt Eko Garden nikad nije realiziran.

Zapošljavanje preko veze, ugovori za fiktivne poslove...

S dolaskom nove vlasti Cvrtila je ponovno došla u Eko Moslavinu, ali tvrdi da joj je i novi gradonačelnik prijetio. Tvrdi da joj je Davor Kljakić, tadašnji predsjednik gradskog vijeća, naređivao da zapošljava ljude preko veze, da podiže plaće nekim zaposlenicima i potpisuje ugovore za fiktivne poslove.

Cvrtila na kraju priloga kaže da će biti sretna ako njen istup potakne barem jednu osobu da progovori o stvarima koje se događaju u tvrtkama koje kontrolira politika.

Kako se može vidjeti na HRT-u, sinoć je u 21 sat, umjesto u emisije Labirint, prikazan govor Zorana Milanovića, a Labirint je prebačen u 4 sata ujutro.

Index je poslao upit HRT-u o ovom slučaju, njihov odgovor ćemo objaviti kad ga dobijemo.

Pročitajte više