Majka curice s invaliditetom zove na prosvjed: "Činite ovakvoj djeci život još težim"

Foto: Facebook

PETRA BOŽIĆ, majka djevojčice s invaliditetom, na Facebooku je pozvala građane na prosvjed koji će se održati na zagrebačkom Markovu trgu zbog novog zakona. Poziv je napisala u formi poruke svoje kćeri te ga prenosimo u cijelosti (uz zaštitu identiteta maloljetne djevojčice).

>> Uskoro stiže novi zakon. Rešetar: To je civilizacijsko dno, a ne epohalni iskorak

"U četvrtak 15.12.2022. slavim veliki treći rođendan. Proslavit ću ga na Markovom trgu s mamom i brojnim osobama s invaliditetom koje se ne okupljaju zbog mene i mog rođendana, nego zbog Vas. I Vašeg nacrta novog zakona za koji moja mama kaže da je kriminalan. Ja ne znam što to znači, no znam da umjesto na zabavu idem na prosvjed", stoji u objavi.

"Mi vrijedimo, pokažite da vrijedite i vi"

"Život piše čudne priče, a Vi tužne zakone koji osobama s invaliditetom i djeci kao što sam ja, težak život čine još težim. Naime ja imam dijagnozu pervazivnog razvojnog poremećaja što u suštini znači da mi je potrebna pojačana skrb i podrška iz zdravstvenog i socijalnog sustava, te hitna rana intervencija. No do dana današnjeg tu skrb i ranu intervenciju nisam dobila", navodi se u objavi.

"Pisala sam Djedu Mrazu da za ovaj Božić želim samo svoja prava...ranu intervenciju i uvjete za napredak i razvoj koji su mi zagarantirani Konvencijom o pravima djece. Pišem i Vama jer ako netko ima vezu kod Djeda Mraza, to ste zasigurno Vi. A kada već dajete meni moja prava, bilo bi u redu da ih date i svim osobama s invaliditetom i svoj djeci s teškoćama u razvoju. Naše su želje skromne, a Vaše su mogućnosti velike.
Mi vrijedimo. Pokažite da vrijedite i Vi", zaključuje se u pozivu na prosvjed.

Pročitajte više