Majka dječaka na kojeg je naletio pijani vozač i pobjegao: "Boji se, jedva jede"

Foto: Screenshot RTL

Za RTL Danas progovorila je majka ozlijeđenog 11-godišnjeg dječaka na kojeg je u Novskoj naletio pijani vozač i potom pobjegao. Razgovor s majkom novinarka je vodila ispred zagrebačke Klaićeve bolnice.

Potresena majka, kojoj je zaštićen identitet radi zaštite žrtve, traži kaznu za pijanog vozača. 

Dječaka su na daljnje liječenje prebacili u Zagreb. Kirurg Klinike za dječje bolesti Zagreb, Rok Kralj, rekao je da nije bilo potrebno daljnje neurokirurško liječenje.

Pijani vozač naletio na 11-godišnjeg dječaka i 18-godišnjaka dok su popravljali bicikl

Uz njega je ozlijeđen 18-godišnji Danijel Osman. On i 11-godišnjak pokušali su popraviti bicikl kada je na njih naletio pijani vozač.

"Osamnaestogodišnjak ima ozljede ekstremiteta, kontuzije cijeloga tijela, kontuziju glave, dok je mlađe ozlijeđeni imao teške ozljede glave", rekao je ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška Josip Kolodziej.

Ozlijeđeni Danijel je za RTL rekao: "Odjedanput sam osjetio da me nešto jako udarilo iza leđa. Nestao mi je vid, nisam vidio ništa, bilo mi je sve mutno i tako sam se po zraku vrtio možda dva, tri puta. Nekako sam pronašao snage da ustanem. Išao sam prema njemu i kad sam ga okrenuo, vidio sam da mu je cijela ova strana u krvi i iza."

Majka: Jako je krvario iz glave, više nitko na cesti nije siguran

U nastavku teksta prenosimo razgovor novinarke i majke teško ozlijeđenog 11-godišnjeg dječaka. 

Kako je vaš sin, kako se on osjeća, što vam je rekao?

Trenutno je još jako uplašen. Ima ozlijede glave, noge. Pod velikim je stresom i traumom.

Kako ste saznali što se dogodilo?

Moje dijete je išlo kod prijatelja da se igra i po povratku kući mu se to dogodilo. Saznala sam od dečka koji je bio u tom momentu blizu mog sina koji je također ozlijeđen, lakše. On je pritekao u pomoć mom sinu. A još jedan dečko koji je bio tamo držao je u rukama moje dijete dok nije došla Hitna pomoć jer je jako krvario iz glave, glava mu je razbijena.

Jeste mogli sada s njim razgovarati?

Razgovarala sam, ali je još uvijek jako slab. Boji se, jedva jede. Uplašen je i samo želi ići kući i da sve to zaboravi.

Vozač je bio pijan, nije imao vozačku, pobjegao je s mjesta nesreće. Što sada očekujete?

On je mogao usmrtiti moje dijete i još jednog dečka i još tko zna koga da ga nije policija i ostali zaustavili. Tko zna što bi još napravio. Očekujem da bude pravedno i adekvatno kažnjen. Možda je mom djetetu ostavio posljedice i traume za cijeli život. Više nitko na cesti nije siguran.

Pročitajte više