Majka dječaka zbog kojeg djeca ne idu u školu u Perušiću: Njega maltretiraju

Screenshot: HRT

Već šesti dan u osnovnoj školi u Perušiću djeca ne idu u školu zbog straha nakon navodno izrečene prijetnje jednog učenika šestog rada. Njegova majka optužuje djelatnike škole i roditelje da je njezino dijete žrtva.

Školu je posjetila psihologinja, a jedno od rješenja koje se spominje je i online nastava. Jutros su na razgovor sa psihologinjom išla djeca pa roditelji, piše HRT.

"Gospođa je stvarno divna i razgovarala je s nama otvoreno, rekla nam je da je svaki naš osjećaj potpuno opravdan, da je to razumljivo i da će to trajati neko vrijeme, da ćemo se sigurno neko vrijeme osjećati nelagodno, a je li mi pomoglo – ne znam, možda kad se malo slegne", navodi predstavnica roditelja Josipa Milković.

Roditelji inzistiraju na odgovorima

Roditelji se ne osjećaju sigurnima poslati djecu u školu i traže odgovore. Očekuju da institucije riješe problem koji je nastao. "To očito u ovom trenutku nitko ne zna, ali zasigurno škola, ministarstvo, institucije koje su za to nadležne, trebaju donijeti neku odluku koja će nama dati neku sigurnost", dodaje Milković.

"Ne puštamo djecu u školu sigurno do daljnjega, dok ne dobijemo mi sigurnu potvrdu da su nama djeca u toj školi sigurna", ističe roditelj Perica Orešković. Iz Županije je navodno Ministarstvu znanosti i obrazovanja upućen zahtjev da do donošenja rješenja koje će zadovoljiti sve stranke učenik školu pohađa online.

Majka dječaka: Moje dijete je sustavno maltretirano

"Nama je 5 dana predugo, znači definitivno to treba ići po bržem postupku, nikome od nas nije u interesu da djeca cijelu školsku godinu sjede kod kuće i ne idu na nastavu. Mi svi želimo da se oni na nastavu vrate", zaključuje Milković.

Majka učenika ističe da je njezino dijete sustavno maltretirano i upozorava na vršnjačko nasilje u razredu. Kaže da ima ozbiljne primjedbe na rad ravnateljice škole i stručne službe, o čemu je pisala svim institucijama.

Podnijela je i prijavu protiv pojedinih učenika koji pohađaju nastavu s njezinim sinom zbog navodnog maltretiranja. Zbog toga su oni završili u policiji na obavijesnom razgovoru, zaključuje HRT.

Pročitajte više