Majka dilera iz BiH uhićena u Hrvatskoj s 49 kg trave. Sinovi joj švercali skunk

Ilustracija: Shutterstock

U Hrvatskoj je uhićena Draženka Ugrenović (46), majka narkodilera iz BiH. Ugrenović, medicinska sestra iz Bosanske Gradiške, uhićena je nakon što je policija kod nje pronašla 49 kilograma marihuane, saznaje ATV, a prenosi Avaz. Njezini sinovi su Veljko i Marko Ugrenović, uhićeni u Republici Srpskoj u dvije velike odvojene akcije.

Ugrenović je uhićena prošli tjedan kada su pripadnici MUP-a Hrvatske na autocesti prema Sloveniji zaustavili automobil koji je vozila i u njemu otkrili veliku količinu trave. U Hrvatskoj joj je određen istražni zatvor, piše Avaz.

Sinovi uhićeni u akcijama "Storage 2" i "Roma"

Veljko Ugrenović uhićen je 2021. u akciji "Storage 2" na osnovu informacija iz aplikacija Sky i Anon. Marko je prošli mjesec uhićen u akciji "Roma" u Prijedoru i od tada je u pritvoru.

Tužiteljstvo BiH vodi istragu za akciju "Storage 2", a njome je obuhvaćeno preko 20 osoba, no optužnica još nije podignuta. Veljko je, kao i većina osumnjičenih, u pritvoru proveo šest mjeseci, a u lipnju 2022. pušten je da se brani sa slobode.

Predmet se pred Sudom BiH vodi kao "Veljo Ugrenović i drugi". Grupu se tereti za krijumčarenje veće količine skunka iz Albanije i Crne Gore u BiH. Skunk je s oružjem skladišten u Bosanskoj Gradiški, piše Avaz.

Pročitajte više