Majka i beba koje su pretučene šipkom izašle iz bolnice, žena ne želi u sigurnu kuću

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

MAJKU i bebu staru 20-ak dana u subotu je pijani otac pretukao metalnom šipkom. Napad se dogodio u naselju Piškorovec, na području Međimurja.

Majka i beba su završile u bolnici, a kako Međimurske novine saznaju iz Županijske bolnice Čakovec, jučer su otpuštene kući. Majci je bilo ponuđeno da ide u sigurnu kuću, no ona je to odbila i vratila se u Piškorovec.

 

>> Pretučeni beba i majka, lani ubijena žena: "Romsko nasilje je ogroman problem"

DORH ispitao 27-godišnjeg muškarca

U međuvremenu je DORH ispitao oca, a prema njihovom izvješću postoji osnovana sumnja da je 27-godišnji osumnjičenik 18. prosinca 2021. u kući u jednom mjestu u okolici Čakovca u cilju da usmrti svoju 20-godišnju izvanbračnu suprugu koju je učestalo verbalno i fizički napadao; te pristajući da usmrti i njihovo dijete (2021.) koje je ona držala u naručju, metalnim joj predmetom zadao više udaraca po tijelu i jedan udarac djetetu.

Određen mu istražni zatvor

Žena je zadobila tjelesne ozljede, a muškarac nije uspio u svojoj namjeri jer je 20-godišnjakinja s djetetom uspjela pobjeći.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičenom 27-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, stoji u priopćenju DORH-a.

Pročitajte više